nieuws
590a41660a8c2-Muziektheater-Harmonie 1
Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel presenteren coproductie Harmonie

In 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert 175 jaar en Het Zunderts Toneel 70 jaar. Beide dorpsverenigingen vieren hun bijzondere jubilea in een unieke coproductie, de muziektheaterproductie Harmonie.


In Harmonie volgt het publiek de dagelijkse beslommeringen van enkele dorpsbewoners. Ze delen lief en leed in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang. Niets lijkt deze harmonie te verstoren.

Maar schijn bedriegt ook deze keer. Enkele, elkaar snel opvolgende gebeurtenissen blijken minder onschuldig dan verwacht. Een pijnlijke scheiding, een nieuwe liefde, een dodelijke ziekte, iets met nieuwkomers en een onduidelijke kwestie over geld. De rust wordt verstoord, het evenwicht bedreigd. De harmonie staat op barsten en het dorp verscheurt mee.

Harmonie is een po√ętisch-muzikale vertelling over een gewone dorpsharmonie. Door die alledaagsheid schemert een groter verhaal over een verstoorde balans en schuivende waardheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Harmonie verhaalt over een van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.

Harmonie
speeldata 16-17-18 juni, 23-24-25 juni, 30 juni, 1-2 juli
aanvang 20.30 uur
locatie Oekelsebaan 10a, Zundert

www.hetzundertstoneel.nl
www.175jaarnutenvermaak.nl


© 2014 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

Ringbaan Oost 8-17
5013CA Tilburg

(0416) 82 02 34
bondsbureau@brabantse-muziekbond.nl

                              


Nieuwsbrief
fb icon 325x325Logo KNMO
  •