vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

animaatjes-lord-of-the-rings-73676
Integrale uitvoering 'Lord of the Rings' van Johan de Meij
'

Op 12 april 2014 gaat het Regio Orkest West-Brabant een prachtige uitdaging aan. Voor het eerst in West-Brabant zal de symfonie “Lord of the Rings” integraal worden uitgevoerd. De componist van dit bijzondere werk, Johan de Meij, is opgetogen over dit aanstaande concert. In een videoboodschap vanuit New York wenst hij het ROWB veel succes.

De muziek van The Lord of the Rings is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. De Nederlandse componist Johan de Meij raakte geïnspireerd door de rijkdom aan thema’s en schreef een symfonie in vijf delen die elk een personage of belangrijke episode uit het boek vertegenwoordigen.

Het is voor harmonie orkesten een vrij complex werk waarin de beeldende kracht van de muziek een hoofdrol speelt. Dirigent Clemens Rosmulder is opgetogen dat hij met het orkest deze uitdaging aangaat. “Net zoals andere orkesten hebben we wel eens afzonderlijke delen uitgevoerd, maar een integrale uitvoering is uniek, spannend en uitdagend. Dat past bij onze ambitie om bijzondere projecten uit te voeren en de kwaliteit van de amateurmuziek in West-Brabant te bevorderen”

Het is een buitenkansje voor collega-muzikanten en hafa-liefhebbers om dit concert bij te wonen en geïnspireerd te raken. Daarom is er groepskorting mogelijk. De uitvoering vindt plaats in de comfortabele theaterzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen.

Wat         : Integrale uitvoering eerste symfonie van Johan de Meij en andere filmmuziek
Wie         : Regio Orkest West-Brabant o.l.v. Clemens Rosmulder
Datum    : Zaterdag 12 april 2014 , 20.00 uur, inloop vanaf 19.30
Waar       : Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen.
Kaarten   : €15 aan de zaal of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepskorting in overleg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. .
Meer en actueel nieuws op www.regio-orkest.nl 

© 2014 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top