download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Complementary Colours

Orventus en Orkest zuid organiseren ism de BBM de congresdag Complementary Colours. Deze congresdag zal in het teken staan van deskundigheidsbevordering van enerzijds dirigenten en anderzijds bestuurders van (amateur)muziekverenigingen. 

Locatie: Tiliander - Cultuurcentrum Oisterwijk, Spoorlaan 82c, 5061 HD Oisterwijk

In de workshops voor dirigenten zal de persoonlijkheid als ‘instrument’ van de dirigent centraal staan, in het bijzonder de competenties leiderschap, communicatie, samenwerking en het omgaan met emoties. In de ochtend zal aan deze competenties gewerkt worden in een workshop onder leiding van psycholoog Kees Waiboer (Key-Chord), in de middag komen deze competenties aan bod in de vorm van praktijkcoaching door twee zeer ervaren dirigenten, Jos van de Braak en Jacco Nefs. Hierbij zal gewerkt worden met Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning uit Goirle.

In de workshops voor bestuurders zullen effectief leiderschap, doeltreffende communicatie en creatief bestuurderschap centraal staan. Er is een interessant en interactief programma samengesteld met zeer inspirerende en deskundige sprekers en workshopleiders, waaronder ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut Steven Pont. Onderdeel van het programma is ook een inspiratiebijeenkomst van de Concertserie Verrassende Ontmoetingen, waarin onder meer ideeën uitgewisseld zullen worden over hoe de concertserie optimaal kan bijdragen aan ontwikkeling, vernieuwing en samenwerking binnen het blaasmuziekveld.

Deze congresdag moet in samenhang gezien worden met het gelijknamige concert door Orkest Zuid en Orkest Orventus in Muziekgebouw Eindhoven op zaterdagavond 10 oktober. Het concert Complementary Colours heeft tot doel de verschillende identiteiten van de orkesten voor het voetlicht te brengen en daarmee de veelzijdigheid van het harmonieorkest te laten horen. Het concert zal ingeleid worden door Ab Nieuwdorp, onder meer bekend als presentator van ´De Klassieken´ op NPO Radio 4.

2020 CC congres email footer

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top