download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Quadrivium lustrumconcerten (Geannuleerd ivm Corona)

Het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap Quadrivium viert feest! In dat kader organiseren zij o.a. samen met de BBM een bijzonder solistenconcours op 26 en 27 april. In totaal 140 studenten zullen de 55e verjaardag van de vereniging vieren met twee grootse concerten in Zutphen en Eindhoven. 

quadrivium lustrumconcerten banner

Het symfonieorkest, harmonieorkest en gemengd koor van de vereniging bundelen de krachten om een concert met volledig Nederlands repertoire neer te zetten, met als kers op de taart de gloednieuwe verenigingscompositie die speciaal voor Quadrivium is gecomponeerd. Een uniek, interdisciplinair concert voor jong en oud!

ESMG Quadrivium viert haar vijfenvijftigste verjaardag met verschillende grootse concerten. In maart 2020 zal de vereniging neerstrijken in Theater Hanzehof in Zutphen en in het Muziekgebouw Eindhoven. Het worden avonden vol primeurs: maar liefst drie werken van hedendaagse Nederlandse componisten gaan tijdens deze concerten in première!


ESMG Quadrivium bestaat uit drie losse muziekgezelschappen die voor deze unieke gebeurtenis samen één concert neerzetten. Als opening van het programma zingt het gemengd koor van Quadrivium werken van de Friese componist Eduard de Boer. Het harmonieorkest van de vereniging neemt het stokje over met een spetterend werk van Harrie Janssen. Na de pauze vertolkt het symfonieorkest een werk van Hendrik Andriessen, en brengt het een lyrisch werk van Christiaan Janssen in een ander jasje in première. De avonden worden afgesloten met de eerste uitvoeringen van het gloednieuwe werk Agitatrix voor symfonieorkest, harmonieorkest en gemengd koor, gecomponeerd door de jonge, enthousiaste componist Dennis Hazenoot. Dit werk is in meerdere opzichten bijzonder, omdat het drie werelden verbindt die normaal gesproken niet snel met elkaar in aanraking komen! In totaal 140 Eindhovense studenten verspreid over de drie muziekgezelschappen bundelen de krachten tijdens dit pasgeschreven stuk.


ESMG Quadrivium stelt zich als doel om een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek. De vereniging wil het stoffige laagje over de reputatie van klassieke muziek weghalen door spetterende muziek te spelen met enthousiaste studenten. Dit concert verbindt muzikaal Nederland en verenigt muzikanten uit verschillende sectoren met elkaar. Het lichte karakter van de gespeelde werken maakt het concert tot een laagdrempelig geheel. Een uniek concert voor iedereen!

Praktische informatie 

Zaterdag 7 maart 2020: Theater Hanzehof ZutphenZaterdag
14 maart 2020: Muziekgebouw Eindhoven

Meer informatie: www.esmgquadrivium.nl

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top