download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Dirigentenworkshops

Ook dit jaar verzorgt de BBM dirigentenworkshops. In de workshops staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant. Deelnemers van buiten Noord-Brabant zijn uiteraard ook van harte welkom, hiervoor gelden andere tarieven.

Data Workshops 2020:

 • Donderdag 23 april (AvondAfgelast ivm Corona maatregelen
  Workshopleider/dirigent: Arjan Tien
  Thema: De invloed van de symfonische transcriptie op de ontwikkeling van het harmonieorkest
  Praktijkorkest: Harmonie L'Echo des Montagnes
  Locatie: LOFT Tilburg
 • Zondag 11 oktober 10:00-17:00 congres Complementary Colours van Orventus en Orkest Zuid. Afgelast ivm Corona maatregelen

  In de workshops voor dirigenten zal de persoonlijkheid als ‘instrument’ van de dirigent centraal staan, in het bijzonder de competenties leiderschap, communicatie, samenwerking en het omgaan met emoties. In de ochtend zal aan deze competenties gewerkt worden in een workshop onder leiding van psycholoog Kees Waiboer (Key-Chord), in de middag komen deze competenties aan bod in de vorm van praktijkcoaching door twee zeer ervaren dirigenten, Jos van de Braak en Jacco Nefs. Hierbij zal gewerkt worden met Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning uit Goirle. Kosten actieve deelnemer €75, auditor €35.

  Kijk hier voor alle informatie. 
 • Zaterdag 6 december 2020 Alex Schillings ivm de Coronamaatregelen helaas zonder praktijkorkest. 
  Deze workshop wordt momenteel aangepast, zodat er op een veilige, Corona-proof en vooral interessante manier toch gewerkt kan worden aan het thema. Meer informatie volgt z.s.m.
 • Of de geplande (op zondag 22 november om 19.00u) online les ter voorbereiding door zal gaan wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
 • Hoofdonderwerpen:
  a. Stijl is deels smaak maar wordt aangestuurd door kennis
  b. De tekeningen van het gebruik van de ‘baton’
  c. Het orkest dat meezingt met de soliste
  d. De ontwikkelingscirkels rond een repetitie en orkest.
 • Kosten worden binnenkort bekend gemaakt
  Aanmelden: via deze link.


Praktijkorkest
Voor het praktijkgedeelte tijdens de workshops zijn we altijd op zoek naar praktijkorkesten. TIjdens de workshop gaan we aan de slag met het reperoire van het orkest. De repetitieruimte van het praktijkorkest kan dienen als locatie voor de workshop. Wil je als orkest hier graag aan deelnemen? Stuur ons dan een bericht

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top