download

vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

bbm slagwerkensemble FlyerBBM Slagwerkensemble

Het BBM-slagwerkensemble is een ensemble, waarin Brabantse muzikale percussie talenten samenspelen. Op voorspraak van ´de slagwerksector´ heeft de commissie Show Marching en Percussion van de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen dit project ensemble opgericht. Talentvolle muzikanten van Brabantse slagwerkverenigingen met het niveau B/C of vergelijkbaar in speelervaring worden uitgenodigd zich in te schrijven. Met dit project wil de BBM (jonge) musici nieuwe muzikale uitdagingen bieden, talentontwikkeling en verdieping is eveneens belangrijk naast inspiratie waarvan de thuisvereniging kan profiteren. Tenslotte is een belangrijke doelstelling het vormen van muzikale vriendschappen over het Brabantse slagwerk-verenigingsleven heen.

Het BBM-slagwerkensemble staat onder leiding van de jonge dirigent Etienne Houben. Etienne Houben is geen onbekende in de slagwerkwereld. Hij componeerde vele werken voor slagwerkensemble en werd als dirigent afgelopen februari 2019 Nederlands Kampioen Slagwerkensemble in de eerste divisie met Concordia Obbicht. Etienne is een veelgevraagd jurylid, is naast Concordia Obbicht ook muzikaal leider van st. Gertrudis uit Sint Geertruid en is percussionist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in België.

Dit eerste project staat in het teken van de oprichting van het BBM-slagwerkensemble. In een vijftal repetitiedagen wordt het ensemble ‘klaargestoomd’ voor het Kickoff-concert. Om daarbij te helpen worden groepsrepetities, een excursie naar Adams Percussion en een try-outconcert georganiseerd.

Organisatie

De organisatie is in handen van de commissie Show, Marching en Percussion van de BBM. De artistieke leiding is in handen van Etienne Houben. De praktische organisatie wordt uitgevoerd door een tweetal ensemblechefs: Marcel van Wensen en Rob van Doore.

Repertoire

Dirigent Etienne Houben heeft een uitdagend repertoire dat past bij talentontwikkeling, een showcase is voor de slagwerkwereld, en goed in het gehoor van het publiek zal liggen. Het repertoire zal ongeveer 30 minuten aan speeltijd inhouden ten behoeve van de instudeerbaarheid. Exacte titels willen we nog niet kwijt en blijven nog een verrassing. Het repertoire zal een concertwerk hebben en ook presenteert het BBM-Slagwerkensemble een solist: Marcel van Wensen. Hij soleert op marimba in het uitdagende Asturias Leyenda van Albeniz.

Repetitie- en concertinformatie:

De repetities zijn op:

  • Zaterdag 8 juni van 10:00 - 17:00, Helmonds Muziek Corps
  • Zaterdag 31 augustus 10:00 - 17:00, Muziekcentrum Adams (inclusief rondleiding fabriek)
  • Zaterdag 28 september van 10:00 - 17:00, Muziekcentrum het Anker Beek en Donk
  • Zaterdag 12 oktober van 10:00 - 17:00, Helmonds Muziek Corps - INCL OPEN REPETITIE 
  • Zaterdag 26 oktober van 10:00 - 13:00 Dorpshuis Lieshout

De repetities worden zowel in Oost- als in West Brabant georganiseerd. Gelegenheid tot lunch wordt georganiseerd.

De concerten zijn op:

  • Zaterdag 26 oktober, try-out concert 15:00 - 17:00, Dorpshuis Lieshout
  • Zondag 27 oktober, kick off concert 15:00 - 17:00, Concertzaal De Voorste Vennen, Drunen

De inschrijving voor het BBM-slagwerkensemble is gesloten.

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top