nieuws

Matthias Höfs’ Mozart con tromba


De strijkers van Het Gelders Orkest en de Duitse trompettist Matthias Höfs presenteren Mozart con tromba. Een verrassend concert met unieke bewerkingen voor trompet en strijkers, waarbij de composities van Mozart centraal staan.

Matthias Höfs kiest zijn instrument als hij zes jaar oud is. Omdat ‘het zo mooi glimt’. De trompettist en wereldster heeft er nog geen dag spijt van gehad. Integendeel! Als lid van het roemruchte German Brass Ensemble viert hij triomfen over de gehele wereld. Daarnaast heeft Höfs zich ontwikkeld tot een internationaal gewaardeerd arrangeur. Hij heeft talloze bewerkingen op zijn naam staan waarbij hij de grenzen van het koper op alle mogelijke manieren verkent en verlegt. In het programma Mozart con tromba verrast hijmet uiteenlopende bewerkingen voor trompet en strijkers. Een opwindend concert met strijkkwartetten en orkestwerken in unieke verschijningsvormen en Höfs in de hoofdrol!

Programma

- Mozart Arrangementen

- Baston Concerto Nr. 2

- Mozart Die Entführung aus dem Serail - bewerking Matthias Höfs Mozart Piano Quintet - Deel 2 en deel 3 Mozart Strijkkwartet - Deel 4: Presto - bewerking Matthias Höfs Mozart Trio "Kegestatt" - bewerking Matthias Höfs Ravel Sonata voor viool en cello - deel 1 en 2 Ravel - Sonata voor viool en cello - deel 3 en deel 4


Toegang 20 euro

Zaal open 19.30 uur

Kijk voor meer informatie op www.hetgeldersorkest.nl.

© 2014 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

Ringbaan Oost 8-17
5013CA Tilburg

(0416) 82 02 34
bondsbureau@brabantse-muziekbond.nl

                              


Nieuwsbrief
fb icon 325x325Logo KNMO