BRABANT ON STAGE

Aftermovie BOS finale 2022

Geniet na van deze eerste pilot in de coronazaal van gebouw Luna op de TU Eindhoven.

Bedankt alle deelnemers en ESMG Quadrivium!

Het nieuwe seizoen heeft in ieder geval al één voorronde: Bladel On Stage op 14 en 15 januari 2023. Daar komen binnenkort nog een paar voorrondes bij…houd onze nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws.

Brabant On Stage – BOS – is nieuw!

Wij ontwikkelden BOS speciaal voor muzikanten. Solo en in ensembles. Jong en oud. Ambitieus en bescheiden.

Bij BOS kun je alles spelen, op alle instrumenten en met alle andere disciplines. Je mag hier helemaal jezelf zijn. Droom je van een optreden met een goede vriend die danst of DJ is? Dat kan bij BOS! Wil je graag Nederlands Kampioen worden? Die weg loopt ook via BOS!

Het is ontzettend leuk en stimulerend om eens in een andere setting dan ‘gewoon’ in het orkest muziek te maken. Daarvoor is BOS bedoeld: daag jezelf uit en ontdek wat solo- of samenspelen in een klein ensemble voor je kan betekenen.

Gave zaal

Bij de BOS finale speel je in de gave Coronazaal van de Technische Universiteit in Eindhoven. Daar is de akoestiek mooi, er staat een mooie vleugel, je kunt beelden projecteren op het scherm achter het podium, het podium is groot genoeg om met een flink ensemble te staan of met dansers op te treden, en er is een goede geluidsinstallatie.

Bij je inschrijving kun je aangeven welke dingen je nodig hebt om jouw performance compleet te maken.

Het adres: De Lampendriessen 31, 5612 AH Eindhoven

Samen beleven

Wij vangen je op samen met de andere deelnemers in jouw tijdvak. De jury stelt zich aan je voor, en we doen een warming-up onder leiding van onze BOS coach Sanne. Sanne begeleidt je ook van en naar het podium. Aan het eind van je tijdvak praat je samen met alle deelnemers na met de jury in een interactieve sessie. Hierin komen allerlei adviezen en tips aan bod waar je naderhand meteen mee aan de slag kunt.

Awards

In de finale kom je in aanmerking voor één van de BOS awards. Daarvoor moet je optreden echt bijzonder zijn, bijvoorbeeld doordat je een bijzondere samenstelling van je ensemble hebt, of omdat je met een andere kunstendiscipline optreedt (zoals dans of spoken word poetry bijvoorbeeld). De awards van 2022 zijn:

  • Masterclass AMPA (les van de hoofdvakdocent in jouw instrument)
  • Adams award (cadeaubon)
  • Concert tijdens Klassiek op de Campus op 29 mei
  • Meedoen met een BJPO project
  • Workshop Vloggen door Teun Peters tijdens Futureproof
  • Klankwijzer award: portret in de Klankwijzer van juni

We hebben twee verschillende jury’s die awards uitreiken:

  • De vakjury bestaat uit Jonie Pijpers en René Spierings
  • De studentenjury bestaat uit 2 leden van Quadrivium en Marijn Rombouts van het BJPO

Aan het eind van de dag reiken we de awards uit.

Naar het NK

Als je in aanmerking wil komen voor een plek op het NK van de KNMO, dan moet je aan alle reglementen daarvoor voldoen. Lees die maar eens uitgebreid door. Een belangrijke voorwaarde is dat je muziekstuk dan op de lijst staat, of vooraf beoordeeld wordt door het RIC.

Joop Boerstoel geeft de punten volgens het KNMO reglement en maakt de winnaars aan het einde van de dag bekend.

DIT IS NIEUW BIJ BOS

Kies zelf je muziek

Bij BOS mag je vrij kiezen welk muziekstuk je speelt. Jij hebt vast je eigen favorieten, en die willen wij nou juist graag horen. Je speelt thuis of op muziekles ook vast verschillende stijlen en uit allerlei periodes uit de muziekgeschiedenis. Misschien heb je zelf wel een stuk gecomponeerd? Er is zoveel mooie muziek beschikbaar, dus verras ons maar met jouw persoonlijke keuze!

Verras ons met je performance

We zijn heel benieuwd naar jouw optreden met andere kunstdisciplines. We kennen al heel veel gave voorbeelden van blaasorkesten die samen met zangers, met dansers, met videokunstenaars een show maken. Daarom dagen we je uit: team-up met je vrienden die dansen, spoken word optredens doen, die films maken, verhalen schrijven….en kom het laten zien op BOS.

Speel samen!

Samenspelen is het leukste wat er is, vooral als je dat met je vrienden kunt doen. Daarom kun je bij BOS ook samenspelen met een instrument dat niet een blaasinstrument of slagwerkinstrument is. Dus zoek je piano-, gitaar-, blokfluit spelende of zingende vrienden en familieleden op, en ga aan de slag! 

Kies zelf hoe je feedback krijgt

Goede en constructieve feedback op je optreden is van grote waarde. Het is de reflectie op je harde werk tijdens de voorbereidingen. Je groeit ervan, je kunt er jezelf verder mee uitdagen en ontwikkelen. En niet te vergeten: het is een kroon op je werk! Maar welke soort feedback het meeste oplevert is niet voor iedereen hetzelfde. Daarom mag je bij BOS kiezen voor feedback in een geschreven verslag of in punten.

Afwisselend programma

Wij willen bij iedere BOS een gaaf, aantrekkelijk en gevarieerd programma maken! Voor deelnemers en voor publiek. Daarom kiezen we welke optredens goed bij elkaar passen. Dat betekent dat we niet zoals bij de vroegere solistenconcoursen in divisies werken. We delen je dus ook niet in een divisie in. Je speelt gewoon een muziekstuk op het niveau dat op dat moment bij je past.

Golden Tickets

Op een BOS voorronde kun je een Golden Ticket krijgen voor de finale. Je optreden is een Golden Ticket waard als de jury jouw optreden daar de moeite waard vindt. Punten of verslag, dat maakt niet uit! Speel je heel goed, val je op met je eigen compositie, of met de bijzondere combinatie van instrumenten? Dat kan allemaal een Golden Ticket opleveren!

Wil je zelf een BOS voorronde organiseren? Neem contact met ons op!

Mede mogelijk gemaakt door