CONCOURSEN

Deelnemen aan een concours is een geweldige muzikale uitdaging voor je orkest of ensemble. De periode van voorbereiding is daarbij misschien wel het belangrijkst! Je groeit als orkest en ensemble samen naar die prestatie op het concourspodium. De optredens worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij belonen de prestatie met punten op verschillende onderdelen, en geven hun feedback in een uitgebreid juryrapport met tips en tops. Is jouw vereniging op zoek naar artistieke ontwikkeling? Neem dan de uitdaging aan en doe mee aan een concours!

BBM organiseert ieder jaar het concertconcours voor blaasorkesten in Veldhoven en de concertwedstrijd voor slagwerkensembles. De HaFa BKW solisten en ensembles is vernieuwd tot Brabant On Stage! De commissie SMP organiseert speciaal voor SMP slagwerkers het vertrouwde solistenconcours en de BKW.

Concertconcours Veldhoven

De inschrijving voor het concours op 27 november 2022 is gesloten!

Alleen aanmelden als festivaldeelnemer is nog mogelijk. Neem daarvoor even contact op met Martijne.  Deelnemen kost € 275. Er is nog plek voor 3 orkesten, dus wees er snel bij! Festivaldeelnemen betekent in het kort dat je:

  • Zelf muziekstukken uitkiest, zonder dat die op een repertoirelijst hoeven te staan.
  • Zelf kiest in welke divisie je uit wilt komen.
  • Een kwartier tot een half uur op het podium vult naar eigen inzicht.
  • Een mondelinge en schriftelijke terugkoppeling krijgt van onze vakjury, met als doel inzicht te krijgen in waar het orkest staat, waar het orkest in uitblinkt en inzicht in waar nog aan gewerkt kan worden.
  • Twee jaar gegarandeerd bent van behoud van divisie.

Hafa solistenconcoursen zijn vernieuwd!

HaFa solistenconcoursen worden Brabant On Stage

De voorrondes worden dit jaar georganiseerd door Koninklijke harmonie L’Union in Bladel op 26 en 27 maart en door Koninklijke harmonie Oefening en Uitspanning in Beek en Donk in het najaar.

Wij organiseren op 15 mei de provinciale Brabant On Stage – BBM BOS – in Eindhoven in samenwerking met ESMG Quadrivium.

Lees hier alles over BOS!

Concertwedstrijd voor slagwerkensembles

Op 10 en 11 december 2022 organiseren we in theater de Bussel in Oosterhout het concertconcours voor slagwerkensembles.

Ja, je leest het goed. Ons concertconcours voor slagwerkensembles is verhuisd van Etten-Leur naar Oosterhout.

Je kunt vanaf 3 januari inschrijven via deze link. Op beide dagen kun je in alle divisies deelnemen.

Optredens zullen worden beoordeeld door 3 deskundige juryleden. Je ontvangt een juryrapport met de behaalde punten en tips en tops. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om direct na het optreden in een persoonlijk gesprek feedback van de jury de ontvangen.

Het nationaal reglement voor concertwedstrijden slagwerkensembles vind je hier.

SMP solistenconcours

23 april in Helmond en 22 mei BKW in Steenbergen

Speciaal voor SMP slagwerkers organiseert de commissie SMP een solistenconcours op de vertrouwde manier in Helmond. Op 23 april kunnen slagwerkers zich daar rechtstreeks plaatsen voor het NK, of een plek op de BKW op 22 mei in Steenbergen veroveren. Daar maken zij opnieuw kans op een plaatsing voor het NK.

Lees alles over de SMP solistenconcoursen via de rode knop hieronder!

UITSLAGEN HELMOND 2022PROGRAMMA BKW STEENBERGEN 2022