CONCOURSEN

Deelnemen aan een concours is een geweldige muzikale uitdaging voor je orkest of ensemble. De periode van voorbereiding is daarbij misschien wel het belangrijkst! Je groeit als orkest en ensemble samen naar die prestatie op het concourspodium. De optredens worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij belonen de prestatie met punten op verschillende onderdelen, en geven hun feedback in een uitgebreid juryrapport met tips en tops. Is jouw vereniging op zoek naar artistieke ontwikkeling? Neem dan de uitdaging aan en doe mee aan een concours!

BBM organiseert normaal gesproken ieder jaar 2 concoursen: het concertconcours voor blaasorkesten in Veldhoven en de concertwedstrijd voor slagwerkensembles in Etten-Leur. Dit jaar kunnen we helaas wederom vanwege Corona geen concoursen organiseren. Volgend jaar mogen we hopelijk weer vliegend van start!

Concertconcours Veldhoven

We organiseren het volgende concours in Veldhoven op 26 & 27 november 2022.

De inschrijving voor het concours in Veldhoven start op 29 november 2021. Deelnemen kost € 275. Er is plek voor 18 orkesten, dus wees er snel bij! Deelnemen kan als concoursdeelnemer of als festivaldeelnemer. De reglementen vind je hier. Festivaldeelnemen betekent in het kort dat je:

  • Zelf muziekstukken uitkiest, zonder dat die op een repertoirelijst hoeven te staan.
  • Zelf kiest in welke divisie je uit wilt komen.
  • Een kwartier tot een half uur op het podium vult naar eigen inzicht (dat mag interdisciplinair met andere kunstvormen, met of zonder solist etc.).
  • Een mondelinge en schriftelijke terugkoppeling krijgt van onze vakjury, met als doel inzicht te krijgen in waar het orkest staat, waar het orkest in uitblinkt en inzicht in waar nog aan gewerkt kan worden.
  • Twee jaar gegarandeerd bent van behoud van divisie.

Concertwedstrijd Etten-Leur

We organiseren de volgende concertwedstrijd in Etten-Leur in 2022.

Zodra de inschrijving open gaat zie je hier een aanmeldknop.

De reglementen vind je hier.