Jos Verbeeten

Vice-voorzitter BBM

Over

Ik werd in 1946 geboren in het dorp Alverna, gemeente Wijchen. Al in de lagere schoolleeftijd was ik lid van fanfare Echo der Bergen (trompet, saxofoon).

Ik had pianoles vanaf mijn zevende, in de muziek werd ik opgevoed door de Franciscanen in mijn geboortedorp en later op kostschool.

Na de middelbare school in Nijmegen heb ik gekozen voor de vakopleiding aan het conservatorium in Utrecht. Ik ben van jongs af aan bij de amateurmuziek betrokken geraakt en dat ook gebleven.

“Bij toeval” ben ik in aanraking gekomen met de gemeentepolitiek in Wijchen. Ik was raadslid, wethouder, burgemeester (eerst in Ootmarsum, later in Sint Anthonis).

Op tal van manieren heb ik de betrokkenheid bij de (amateur-)muziek ingevuld. Tot aan de – onder protest – orkestenfusie LSO en Brabants orkest was ik secretaris van het Brabants Orkest.

Ik ben enige jaren voorzitter geweest van de VNK (Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties) en als voorzitter van LOVOK (Landelijke Organisatie Van Ouderenkoren) was ik lid van Koornetwerk Nederland

In Brabant ben ik onder andere enige jaren voorzitter geweest van Kunstfactor en Kunstloc en nog altijd heb ik een groot hart voor de bakermat van alle muziek: de amateurmuziek.