Ronelle Luijten

Brabant On Stage
Linkedin

Over

Mijn naam is Ronelle Luijten. Ik speel al sinds mijn 7e een instrument bij het Veldhovens Muziekkorps. Begonnen op de klarinet en inmiddels al weer zo’n 10 jaar alt saxofoon. Ik kom echt uit een harmoniegezin. Vader en broertje achter het slagwerk, mama en ik op de saxofoon. Het was vroeger eigenlijk geen keuze of ik bij de harmonie ging, het was alleen de vraag op welk instrument.

Toen ik werd benaderd me in te zetten voor de commissie Blaasmuziek hoefde ik hier niet lang over na te denken. Ik draag graag mijn steentje bij Blaasmuziek in leven te houden en voornamelijk jongeren te enthousiasmeren een blaasinstrument te gaan bespelen. Ik ben vanuit de commissie aangesloten bij de werkgroep Brabant On Stage. Met deze groep werken we op een vrije en creatieve manier naar het vernieuwen van de huidige solistenconcoursen. Na mijn eigen ervaring met solisten concoursen ben ik van mening dat er uit deze evenementen veel meer te halen is dan dat dat op de huidige manier gebeurt.

Mocht je het leuk vinden, op de website van de BBM kun je hier de blog teruglezen waarin ik mijn ervaringen deel over het solistenconcours. Een duidelijkere toelichting waarom ik denk dat we moeten vernieuwen is er niet!

Contact info