vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Logo-1
Nieuw, innovatief concept omtrent de muziekexamens!


Er is een nieuw, innovatief concept opgezet wat betreft de bevordering van de Nederlandse HaFa-examens. Vanuit alle hoeken (leerlingen, ouders, verenigingen, docenten, KNMO, de bonden enzovoorts) lag het probleem dat er veel onduidelijk is wat betreft de HaFa-examens. 

 

 

 

Muziekscholen, verenigingen en de KNMO worden overspoeld met vragen.

- Wat moet ik precies kennen? 
- Mijn zoon/dochter doet examen, maar wat kunnen ze verwachten? 
- Hoe zit het nou met die keuze modules? 
- Hoeveel stukken moeten ze instuderen?
En zo kunnen we nog 100 vragen opsommen.

Muziekexamen plein is hiermee aan de slag gegaan en gekomen tot een product welke antwoord geeft op al deze vragen. Daarnaast kunnen leerlingen zich beter voorbereiden en zal dit de kwaliteit van onze cultuureducatie en amateurkunst in het land aanzienlijk verhogen. Het examen wordt weer een feestje zoals het hoort.

Muziek Examen Plein heeft zo genaamde ‘Informatiekaarten’ ontwikkeld waarop in ‘Jip & Janneke taal’ staat uitgelegd wat er van een leerling wordt verwacht tijdens het HaFa-examen. Zo kunnen leerlingen, ouders, maar ook verenigingen en docenten precies zien waar de leerling mee bezig is, wat de leerling moet kennen en weten en hoe zo’n examen nou in zijn werk gaat.

Daarnaast is er een website opgezet (www.muziekexamen.nl) waar de informatiekaarten op interactieve wijzen nog meer diepgang tonen.

Ook kunnen leerlingen op deze website:

- meer dan 120 Prima Vista oefeningen doen
- meer dan 325 voor- en naspeel oefeningen doen
- theorie-oefenexamens  maken op alle niveaus (meer dan 400 verschillende vragen)
- meer dan 120 toonladders zowel in beeld als geluid
- en nog veel meer…

Alle mogelijke examen-informatie overzichtelijk, duidelijk en ook voor kinderen te begrijpen in één ‘systeem’.

Muziek Examen Plein is momenteel samen met de coördinatoren van de KNMO druk doende om dit nieuwe concept te verspreiden. Dit concept is pas sinds een week of 2 in werking en inmiddels zijn er al tientallen verenigingen die hiermee gaan werken.
In het belang van de kwaliteit van onze cultuureducatie werken wij er gezamenlijk hard aan om zoveel mogelijk muziekliefhebbers te helpen en ondersteuning te bieden.

Geïnteresseerd? Ga naar de site www.muziekexamen.nl en koop een licentie voor uw vereniging, waar ALLE leerlingen gebruik van kunnen maken.

 

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top