vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

Blaasmuziek

CON 4248

Workshops Brabants Jeugd Project Orkest 2 juni

Afgelopen zaterdag was het BJPO te gast bij de CHV Academy in Veghel. Hier gaven tompusici van philharmonie zuidnederland workshops aan de Brabantse talenten. Een mooie manier om de jonge muzikanten klaar te stomen voor het dubbel-concert met philharmonie zuidnederland in het Theater aan de Parade op 26 juni. 

Ben je benieuwd hoe het eindresultaat klinkt? Kom dan luisteren op 26 juni en koop hier je kaartjes.

Bekijk hier de foto's van deze inspirerende dag!

 

img10406 31

De kaartverkoop van het Brabants Jeugd Project Orkest is geopend!

Benieuwd naar de resultaten van dit Brabants muziektalent? Op 26 juni geeft het BJPO het afsluitende concert in samenwerking met philharmonie zuidnederland in het Theater aan de Parade. Op het programma staan werken van Leonard Bernstein, Steve Reich, Malcolm Arnold, Bert Appermont en een nieuw gecomponeerd werk van Jesse Passenier. Mis het niet en bestel nu je kaartjes!

https://www.theateraandeparade.nl/programma/?p=3#modal=/programma/4886//BJPO_meets_philharmonie_zuidnederland/

 Knegsel

Pre-concoursfestival Knegsel

Op zondag 28 oktober 2018 organiseert Fanfare Heide Echo uit Knegsel haar 4de pre-concoursfestival.

Het pre-concoursfestival kan een goede oefening zijn voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door de heer Alex Schillings.Inschrijving BKW 2018 geopend!


De inschrijving voor de Brabantse Kampioenswedstrijden voor solisten en ensembles is geopend! Het BKW zal dit jaar plaats vinden op 12 mei in De Leenhoef in Knegsel. Deelnemers die 83 punten of meer hebben gescoord bij gescoorde bij het solistenconcours in Bladel, of die dit aantal punten halen bij de komende concoursen in Berlicum en Sambeek, kunnen zich inschrijven.

Matthias Höfs’ Mozart con tromba


De strijkers van Het Gelders Orkest en de Duitse trompettist Matthias Höfs presenteren Mozart con tromba. Een verrassend concert met unieke bewerkingen voor trompet en strijkers, waarbij de composities van Mozart centraal staan.

Inspiratie voor een nieuwe generatie

De jeugd heeft de toekomst, dat is de hoofdgedachte van het nieuw opgerichte Brabants Jeugd Project Orkest (BJPO), een initiatief van de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen (BBM). De BBM slaat de handen ineen met philharmonie zuid, die met twee succesvolle edities van Het HaFa-project al bewees een actieve rol te spelen in het innoveren van de blaasmuzieksector. In 2018 wordt de focus op de jeugd gelegd: jong Brabants muziektalent tussen de 13 en 26 jaar krijgt dit voorjaar een extra kans om te laten horen wat ze in hun mars hebben. Ze worden daarbij geholpen door leden van philharmonie zuid. Save the date: de uitvoering vindt plaats op 26 juni in de grote zaal van Theater aan de Parade.  

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top