vierkantje-05

vierkantje-06

vierkantje-07

vierkantje-08

 

SMP

DSC 8772

Dirigentenworkshop SMP

De BBM (Brabantse Bond van Muziekverenigingen) werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant.

In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles. Deze workshop vindt plaats in Klundert.

Inschrijving Clinic Music & Marching

Klik hier voor het inschrijfformulier voor de clinic music & marching op 9 juni 2018.

Het formulier kan gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inschrijving concertwedstrijd Etten-Leur 2018 

De inschrijving voor de concertwedstrijd voor slagwerkensembles is geopend! Op zaterdag 8 december vindt deze wedstrijd plaats in Etten Leur. Inschrijven kan via deze link.

Dirigenten workshop voor instructeurs slagwerkensembles.

De BBM werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant

In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 te Klundert een workshop voor dirigenten van gestemd en opgestemd slagwerk.

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseert in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten en instructeurs op zaterdag 6 oktober 2018 te Klundert een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles.

Tijdens deze workshop zullen verschillende aspecten de revue passeren. Zo zal aandacht worden geschonken aan: balans tussen gestemd- en ongestemd slagwerk binnen een tutti passage, kleur, techniek, interpretatie, timing, slagtechniek etc.

Er wordt gewerkt met slagwerkensemble Avant Garde uit Klundert.

De workshopleiders zijn Anno Appelo en Frank de Jong

Tijdsplan:
Ontvangst met koffie/thee:      9.00 uur
Workshop:                               9.30 – 11.00 uur
Korte pauze:                           11.00 – 11.15 uur
Workshop:                              11.15 – 12.30 uur
Lunch:                                    12.30 – 13.30 uur
Theorie:                                 13.30 – 15.00 uur

Afsluiting en (netwerk)borrel  15.00 uur

Er zullen 3 werken worden behandeld, 2 werken voor gestemd slagwerkensemble, waarbij ook het ongestemde slagwerk nadrukkelijk wordt belicht, en 1 stuk voor ongestemd slagwerkensemble. (niveau 4 t/m 1 divisie).

Tijdens de middagsessie wordt er ook aandacht besteed aan het jureren van slagwerkensembles en wordt de matrix besproken.

Kosten:

Actief deelnemer:

De kosten voor actieve deelname bedragen € 35,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant: €45,-), dit is inclusief:
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Dirigeersessie
-Lunch

Auditor:

Deelname als auditor kost € 25,- (voor dirigenten van verenigingen buiten Brabant €35,-), dit is inclusief
-Ontvangst met koffie/thee
-Partituren
-Lunch

Na aanmelding ontvangt u een factuur. U kunt alleen deelnemen aan de cursus indien de factuur is voldaan. Bij de voorbereidingen van de cursus maakt de BBM al diverse vaste kosten. Het is daarom niet mogelijk om reeds betaalde cursusgelden te restitueren. Echter, bij minder dan 7 deelnemers zal de workshop niet doorgaan en ontvangt u uw inschrijfgeld terug.

Clinic Music & Marching – Klundert 9 juni 2018

Op zaterdagmiddag 9 juni organiseert de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een clinic Music & Marching. Deze clinic is vooral gericht op jonge muzikanten die al actief zijn in de sector, maar ook voor muzikanten die eens vrijblijvend kennis willen maken met de specifieke onderwerpen die in de show- en marssector voorkomen.

De clinic is opgedeeld in twee delen. Deel één is het muzikale deel. Slagwerkers en blazers gaan apart van elkaar een uur aan het werk met de docent. In het tweede deel van de clinic komen alle muzikanten bij elkaar en gaan naar buiten voor de exercitie (met instrument). Juist deze combinatie stelt veel muzikanten voor een uitdaging en leert ze toepassingen, tips en trucks te gebruiken in hun eigen vereniging.

De docenten voor deze middag zijn Corné Pas en Jenine van de Werken.

 

Corné Pas verzorgt de slagwerkclinic en het exercitiedeel.

Corné is slagwerker en werkzaam bij defensie als tambour-maître en slagwerkinstructeur bij het Fanfarekorps der Genie in Vught. Daarnaast is hij instructeur bij verschillende amateurmuziekverenigingen, specifiek voor de slagwerksecties. Met verschillende van deze verenigingen heeft hij ook met succes deelgenomen aan het WMC in Kerkrade. Hij schrijft voor deze verenigingen muziek, maar ontwerpt ook taptoeshows. Verder verzorgt Corné de tambour-maître opleiding binnen de BBM.

 

Jenine van de Werken verzorgt de blaasclinic.

Jenine is afgestudeerd op saxofoon en verzorgt bij verschillende verenigingen de lessen voor saxofoon, fluit en klarinet. Daarnaast schrijft ze ook zelf muziek. Naast het lesgeven speelt ze in het Fanfarekorps der Genie.

Jenine zal voor alle blaasinstrumenten een clinic samenstellen gericht op het niveau van de aanwezige deelnemers.

De clinic wordt gegeven voorafgaand aan Taptoe Klundert. Elke deelnemer ontvangt dan ook een gratis entreekaart voor deze taptoe. Bij het bekijken van de shows die gedurende het avondprogramma worden gepresenteerd zullen de deelnemers aan de clinic zeker met andere ogen kijken naar de muzikanten.

Op het programma van de taptoe staan niet de minste korpsen. Een flink aantal heeft ruimte ervaring bij de stadionwedstrijden van het WMC en brengen Music & Marching dagelijks in de praktijk. Naast het organiserende slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert, zijn er die avond optredens van Showkorps Concento uit Breda, Mallet-Percussionband Rhenen, Show- and Marchingband Amigo uit Leiden, Jachthoornkorps Showband Urk en Showkorps Excelsior uit Delft.

Datum:                Zaterdagmiddag 9 juni 2018

Locatie:               Taptoeterrein aan de Vestkant in Klundert

Tijd:                     16:00u tot 18:00u

Kosten:                € 5,- incl. gratis toegangskaart voor de avondtaptoe

Instrument:          Eigen instrument meebrengen

Indien een eigen instrument meebrengen een probleem vormt, graag aangeven bij de inschrijving dan kijken wij wat we voor je kunnen regelen.

Na afloop van de clinic ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname en bestaat de mogelijkheid om met elkaar te eten bij de foodtrucks die op het taptoeterrein staan opgesteld.

20151031 Maanders Fotografie GT3A6906
Programma concertwedstrijd slagwerk is bekend!

Het concertwedstrijdprogramma van de slagwerkensembles is bekend! Klik op de volgende links voor het programma. Zaterdag 9 december Heesch & zondag 10 december Etten-Leur

© 2018 Brabantse Bond van Muziekverenigingen

↑Top