Majorette/Twirl wedstrijden

De BBM organiseert, in nauwe samenwerking met verenigingen, ca. 10 MT-wedstrijden per jaar. Per wedstrijd zijn er gemiddeld zo’n 180/190 optredens te bewonderen. Deelnemen kan als solist, duo, ensemble, team en groep.

Het reglement kent een groot aantal onderdelen. Hierdoor kan elke deelnemer een onderdeel kiezen dat het beste bij hem/haar past om zo zijn talent verder te ontwikkelen.  Bij sommige onderdelen ligt de focus vooral op de twirl techniek terwijl het bij andere onderdelen juist gaat om de combinatie van dans en twirl. Uiteraard kan een deelnemer aan verschillende onderdelen meedoen op een wedstrijd.

Doordat er gewerkt wordt met verschillende leeftijdscategorieën en niveaus is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan een wedstrijd. Of je nu 6 jaar bent en net begint of 28 jaar en meedraait op het hoogste niveau. Dat alles maakt een MT-wedstrijd een boeiend en afwisselend schouwspel.

Tijdens de reguliere wedstrijden kan men zich plaatsen voor het Brabants Kampioenschap. Dit vindt plaats in het 1e of 2e weekend van november. Twee volle dagen strijd om de titels en kans op plaatsing voor het NK. Het Brabants Kampioenschap is elk jaar weer een spannende. maar vooral ook gezellige, afsluiting van het Brabantse wedstrijdseizoen.

Reglement
Wedstrijdkalender
Inschrijven
Uitslagen
Reglement

Op onze wedstrijden is het KNMO-NTSB-reglement van toepassing. Je kunt meedoen in de Nationale of Internationale lijn.

Wedstrijdkalender
 • 23 april 2023 – Vlijmen
 • 4 juni 2023 – Etten-Leur
 • 25 juni 2023 – Breda
 • 9 juli 2023 – Waalwijk
 • 17 september 2023 – Waalwijk
 • 1 oktober 2023 – Waalwijk
 • 8 oktober 2023 – Waalwijk
 • 15 oktober 2023 -St. Oedenrode
 • 11-12 november 2023 Brabants Kampioenschap – Waalwijk
baton

Adressen sporthallen:

Sporthal De Slagen, Waalwijk
De Gaard 2, 5146 AW Waalwijk, tel: 0416-369020

Sportcentrum de Scharen
Topaasstraat 13, 4817 HA Breda

Sporthal Dillenburcht Drunen
Tinie de Munnikstraat 5, 5151 VW Drunen, tel: 0416 769 017

M.C. Kloosterhof, Hoogerheide
Huijbergseweg 3B, 4631 GC Hoogerheide, tel: 0164 620 221

Sporthal De Streepen
Laan van Henkenshage 5, 5492 BH Sint-Oedenrode, tel: 0423-490430/06 53779355

Sporthal Het Turfschip
Schipperstraat 2, 4871 KK Etten-Leur, tel: 076-5013145

Inschrijven

Inschrijven voor wedstrijden kan alleen via het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier kun je downloaden vanaf de site van de KNMO. Klik hier voor het inschrijfformulier. Het inschrijfgeld per optreden staat vermeld op het inschrijfformulier.

De inschrijving sluit 6 weken voor de wedstrijddatum. De wedstrijden kunnen eerder vol zijn. De optredens van de vereniging komen dan op een reservelijst te staan.

LET OP: Het inschrijfformulier dient volledig te worden ingevuld. Controleer of geboortedatum, naam deelnemer, onderdeel en niveau zijn ingevuld! Mail het ingevulde inschrijfformulier naar [email protected]

Voor wedstrijden georganiseerd door de BBM geldt:

 • Een deelnemer mag max. 6 keer op een wedstrijddag optreden. Bekijk ook de ‘aandachtspunten m.b.t. de wedstrijden’.
 • Na inschrijving ontvangt de vereniging een factuur. De inschrijving is definitief als het inschrijfformulier én de betaling ontvangen zijn. Na de sluitingsdatum van inschrijving zal de betaling van het inschrijfgeld, bij het niet deelnemen aan de wedstrijden, onder geen omstandigheden worden terugbetaald.
 • Relevante gegevens m.b.t. de wedstrijden, zoals programma, worden aan de secretariaten verstuurd, niet aan de individuele deelnemers. Deelnemers hebben gratis toegang tot de wedstrijd. Daarnaast ontvangt per vereniging één docent gratis entree.
 • Eventuele mutaties dienen binnen 6 dagen na ontvangst van het programma doorgegeven te worden aan het bondsbureau. Mutaties die daarna nog binnen komen kunnen helaas niet meer worden verwerkt. Dit betekent dat het optreden komt te vervallen. Elke vereniging is zelf verantwoordelijk om haar deelnemers correct in te schrijven (juiste leeftijdscategorie en sectie/niveau).
 • Promotie gehaald? Geef deze dan direct na de wedstrijd door aan het bondsbureau als je je al voor andere wedstrijden hebt opgegeven.
 • De programma-indeling wordt gemaakt door de wedstrijdleider. Er kan bij de middag-ochtend indeling geen rekening worden gehouden met deelnemers die bij meerdere verenigingen meedoen.
 • De BBM is niet aansprakelijk voor letsel als gevolg van deelname aan de wedstrijd.

Aandachtspunten m.b.t. de wedstrijden:

Als BBM doen we ons best om onze wedstrijdindeling in een ochtend- en middagprogramma te handhaven. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgende regels::

 • Schrijf je als deelnemer voor meer dan 3 onderdelen in, dan worden deze optredens in alle waarschijnlijkheid verdeeld over de gehele wedstrijddag. Het is niet altijd mogelijk om alle optredens in of de ochtend of de middag in te plannen.
 • Schrijf je als vereniging met meer dan 10-15 optredens in dan bestaat de kans dat deze optredens ingepland worden over de hele wedstrijddag.
 • Een deelnemer mag op 1 wedstrijddag niet meedoen aan het onderdeel solo, duo, team Freestyle én solo, duo, team Artistiek Programma.