MAJORETTE / TWIRL

Een sector in ontwikkeling

Brabant kent een bloeiende majorette/twirl sector. De sector is niet groot, maar wel bijzonder actief. De MT sector heeft in de afgelopen 20/30 jaar een enorme verandering doorgemaakt. De tijd dat majorettes/twirlers in uniform met laarzen voor een fanfarekorps liepen is al lang voorbij. Majorette/Twirl heeft zich ontwikkeld tot een dansvorm waarbij o.a. dans, turnen en ritmische gymnastiek wordt gecombineerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een baton. En juist die baton maakt het extra uitdagend.

Van fanfarekorps naar sporthal
Wil je ontdekken wat majorette/twirl precies inhoudt? Dan is een bezoekje aan de sporthal een must. De activiteiten hebben zich namelijk verplaatst van de straat naar wedstrijden in de sporthal. Voor de meeste verenigingen is vandaag de dag deelname aan de wedstrijden de hoofdactiviteit. De BBM organiseert 10 wedstrijden op jaarbasis waar gemiddeld zo’n 200 majorettes/twirlers aan deelnemen. Daarnaast is er een Brabants Kampioenschap van 2 dagen.

De onderlinge band tussen Brabantse verenigingen is groot. Dat maakt de wedstrijden, en met name het Brabants Kampioenschap, een feest van herkenning. Competitie en strijd, maar dan op een gemoedelijke Brabantse manier.

twirling
0
Verenigingen
0
Majorettes/Twirlers

Ontdek meer over de majorette/twirl sector in Brabant

Wat is majorette/twirl?

Wat is majorette/twirl?

Ontdek hoe gaaf majorette/twirl is.

MT Commissie

MT commissie

Ontdek wat de MT commissie van de BBM allemaal doet.

MT wedstrijden

MT wedstrijden

Ontdek alles over de majorette/twirl wedstrijden

Nieuws, tips & inspiratie