BRABANT ON STAGE

Kom luisteren naar de finale!

De golden ticket winnaars van de voorrondes van Brabant On Stage spelen de sterren aan de hemel op 13 april in Eindhoven.

Samen met Eindhovens Studenten Muziek Genootschap Quadrivium organiseren wij weer een superleuke dag in gebouw Luna van de TUEindhoven. Ons team vrijwilligers heeft een gevarieerd programma samengesteld met alle instrumenten en niveaus door elkaar. In vier blokken van ongeveer een uur zetten de deelnemers hun beste beentje voor om een award en of deelname aan het Nederlands kampioenschap van KNMO te winnen.

Kom de jonge muzikanten aanmoedigen vanaf 10:00 uur! Tickets kosten €7,50 en zijn aan de zaal verkrijgbaar (alleen met pin te betalen). Jongeren tot en met 12 jaar mogen gratis komen luisteren.

Brabant On Stage – BOS – is nieuw!

Wij ontwikkelden BOS speciaal voor muzikanten. Solo en in ensembles. Jong en oud. Ambitieus en bescheiden.

Bij BOS kun je alles spelen, op alle instrumenten en met alle andere disciplines. Je mag hier helemaal jezelf zijn. Droom je van een optreden met een goede vriend die danst of DJ is? Dat kan bij BOS! Wil je graag Nederlands Kampioen worden? Die weg loopt ook via BOS.

Het is ontzettend leuk en stimulerend om eens in een andere setting dan ‘gewoon’ in het orkest muziek te maken. Daarvoor is BOS bedoeld: daag jezelf uit en ontdek wat solo- of samenspelen in een klein ensemble voor je kan betekenen.

Dit kan allemaal bij BOS

Kies zelf je muziek

Bij BOS mag je vrij kiezen welk muziekstuk je speelt. Jij hebt vast je eigen favorieten, en die willen wij nou juist graag horen. Je speelt thuis of op muziekles ook vast verschillende stijlen en uit allerlei periodes uit de muziekgeschiedenis. Misschien heb je zelf wel een stuk gecomponeerd? Er is zoveel mooie muziek beschikbaar, dus verras ons maar met jouw persoonlijke keuze!

Verras ons met je performance

We zijn heel benieuwd naar jouw optreden met andere kunstdisciplines. We kennen al heel veel gave voorbeelden van blaasorkesten die samen met zangers, met dansers, met videokunstenaars een show maken. Daarom dagen we je uit: team-up met je vrienden die dansen, spoken word optredens doen, die films maken, verhalen schrijven….en kom het laten zien op BOS.

Speel samen!

Samenspelen is het leukste wat er is, vooral als je dat met je vrienden kunt doen. Daarom kun je bij BOS ook samenspelen met een instrument dat niet een blaasinstrument of slagwerkinstrument is. Dus zoek je piano-, gitaar-, blokfluit spelende of zingende vrienden en familieleden op, en ga aan de slag! 

Kies zelf hoe je feedback krijgt

Goede en constructieve feedback op je optreden is van grote waarde. Het is de reflectie op je harde werk tijdens de voorbereidingen. Je groeit ervan, je kunt er jezelf verder mee uitdagen en ontwikkelen. En niet te vergeten: het is een kroon op je werk! Maar welke soort feedback het meeste oplevert is niet voor iedereen hetzelfde. Daarom mag je bij BOS kiezen voor feedback in een geschreven verslag of in punten.

Afwisselend programma

Wij willen bij iedere BOS een gaaf, aantrekkelijk en gevarieerd programma maken! Voor deelnemers en voor publiek. Daarom kiezen we welke optredens goed bij elkaar passen. Dat betekent dat we niet zoals bij de vroegere solistenconcoursen in divisies werken. We delen je dus ook niet in een divisie in. Je speelt gewoon een muziekstuk op het niveau dat op dat moment bij je past.

Golden Tickets

Op een BOS voorronde kun je een Golden Ticket krijgen voor de finale. Je optreden is een Golden Ticket waard als de jury jouw optreden daar de moeite waard vindt. Punten of verslag, dat maakt niet uit! Speel je heel goed, val je op met je eigen compositie, of met de bijzondere combinatie van instrumenten? Dat kan allemaal een Golden Ticket opleveren!

Wil je zelf een BOS voorronde organiseren? Neem contact met ons op!

Mede mogelijk gemaakt door