BJPO EN SJB

BBM stond aan de wieg van het BJPO (Brabants jeugd Project Orkest) en het SJB (Slagwerkensemble Jong Brabant). De projecten die we organiseerden tussen 2018 en 2024 stonden garant voor bergen speelplezier en uitdaging. Honderden jonge Brabantse talenten kregen hier de kans om zich verder te ontwikkelen, muzikaal én bestuurlijk. Zodat zij hun ervaringen en enthousiasme mee terug konden naar hun eigen verenigingen.

De orkesten werkten in projecten met repetities, weekenden, bijzondere solisten, workshops en natuurlijk concerten in prachtige zalen.

Inmiddels is het BJPO klaar om zelfstandig verder te gaan. De orkestcommissie werkt als een geoliede machine, er is een bestuur gevormd met een gezonde mix aan achtergronden en ervaringen en het activiteitenplan voor de periode 2025-2028 ziet er fantastisch uit. Begin mei 2024 is de nieuwe stichting opgericht en is de verzelfstandiging van het BJPO een feit!

Kijk vooral eens op hun eigen website om nog meer te zien en horen. Wij blijven BJPO een warm hart toedragen en op deze pagina linken we graag naar al hun volgende projecten.

Projecten