Hanneke van Dongen-Hermans

Educatie & jeugdbeleid
Linkedin

Over

Ik ben Hanneke van Dongen-Hermans en vanaf mijn 6e al bezig met muziek. Na de gebruikelijke AMV-lessen en blokfluitles, aanvankelijk gestart met klarinetles, maar al heel snel overgestapt op de hobo. Op mijn 11e bij het harmonieorkest beland en nooit meer weggegaan uit de muziekwereld. Tijdens en na mijn conservatoriumopleiding in Enschede, heb ik als vaste hoboïste gespeeld bij Koninklijke Harmonie L’Union in Bladel, Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, Koninklijke Harmonie Orpheus in Tilburg en Muziekvereniging Kunst Adelt in Hapert.

Nadat ik in 2015 (vanwege gezondheidsklachten) helaas moest stoppen met hobo spelen, heb ik de overstap gemaakt naar bestuurslid en heb ik diverse functies bekleed, o.a. die van secretaris, bestuurslid jeugdorkesten, werving en opleiding en voorzitter. De laatste jaren hield ik me vooral bezig met de muziekopleiding en begeleidde ik (na)schoolse muziekprojecten. Ik vind het belangrijk dat ieder kind de gelegenheid krijgt om een (blaas)instrument uit te proberen en te ontdekken waar zijn of haar talent ligt.

Ik was lange tijd voorzitter van het regio-overleg van de muziekverenigingen Kempenland en vanwege mijn baan, als wethouder, heb ik naast mijn muzikale netwerk ook een groot netwerk in de (lokale) politiek.

Binnen de commissie Blaasmuziek houd ik me bezig met educatie en jeugdbeleid, dat doe ik ook op landelijk niveau als voorzitter van de commissie Educatie en Jeugdbeleid van KNMO.

Contact info